Septic tank Leiden

Heeft u een septic tank? Een septic tank, septische tank of septische put is een put die het afvalwater van het toilet, de douche en het bad van een woning zuivert. Een septische put is nodig wanneer een rioolaansluiting niet mogelijk is, zoals bijvoorbeeld op afgelegen plekken. Uiteraard is een dergelijke put een bron van ziekteverwekkers. Een septische put kan daarnaast gevaarlijke gassen bevatten. Bij het reinigen of legen van een septische put moet dus erg voorzichtig gewerkt worden. Laat dit over aan een specialist. Heeft u een septic tank in Leiden of omgeving. Wij helpen u!

Septic tank legen

Eens in de zoveel tijd moet de septic tank geleegd worden. Het is afhankelijk van de grote van de put hoe vaak deze geleegd en gereinigd moet worden. Naast een septic tank legen kunnen wij ook uw septic tank verwijderen. Het leegpompen of verwijderen is soms ook noodzakelijk bij een verzakte en/of ernstig verstopte riolering. Onze afdeling pomptechniek rijdt door het land met een complete servicewagen waarmee ieder probleem verholpen kan worden. Wij zijn in het bezit van diverse pompen, een hijsportaal met takels, gasdetectie en valbeveiliging, zodat wij altijd veilig aan het werk kunnen. Ook een beerput legen doen wij snel en grondig voor u.

Vetput legen

Heeft u een restaurant of ander bedrijf met een vetput? Naast septische putten en beerputten legen en reinigen wij ook vetputten. Wij controleren of de vetput geleegd moet worden en hoe vaak deze geleegd moet worden. Wanneer de koek in de vetafscheider te dik is, dan kan het zijn dat de frequentie van het legen verhoogd moet worden. Na het legen en reinigen van de put kunnen wij nog een inspectie uitvoeren waarbij we de hele put controleren op scheuren en andere oneffenheden.

Problemen met septische put?

Als aansluiting op het hoofdriool niet mogelijk is, wordt vaak een pompput of septische put geplaatst. Dergelijke putten hebben bijzondere reiniging nodig: de put moet worden leeggezogen, gereinigd en geïnspecteerd op problemen. Om dit veilig te kunnen doen, is het belangrijk een vakman in te schakelen. In Leiden en in de wijde omgeving van Leiden zijn wij dé specialist op het gebied van rioolreiniging en septic tanks. We zijn van mening dat het uitnemen en afvoeren van losgekomen vuil een veel duurzamere oplossing is dan alleen het schoonspuiten van de leiding. Wij reinigen dus niet alleen de put, maar nemen zorgen er tevens voor dat al het vuil wordt weggehaald en niet in het riool terecht komt.

Voor het legen, reinigen en verwijderen van septische, vet- en beerputten in Leiden en omgeving bent u bij ATF Loodgieter & Onderhoud aan het juiste adres. We hebben kennis van het hele rioolsysteem en doen meer voor u dan alleen het ontstoppen van het riool. Bel gerust naar 070 - 207 50 67 of vraag een offerte aan.