Rioolvliegjes in Leiden?

Ziet u de laatste tijd grote aantallen rioolvliegjes in uw woning? Dan is het verstandig om hier een professional naar te laten kijken. Deze muggen, die ook wel motmuggen of latrinevliegjes worden genoemd, wijzen namelijk vaak op een rioollekkage. Dat wilt u vlug verholpen zien! In de regio Leiden kan ATF Loodgieter & Onderhoud u hierbij optimaal van dienst zijn. We kunnen de rioolvliegjes bestrijden, en lossen tevens de lekkage voor u op.

Rioolvliegjes gevaarlijk?

Rioolvliegjes zijn niet direct gevaarlijk. Ze steken niet. Echter, ze kunnen wel bacteriën verspreiden. Dit is uiteraard erg vervelend, vooral wanneer de muggen zich in uw keuken bevinden. Ziet u kleine grijze muggen rondvliegen of op de muur zitten? Rioolvliegjes zijn goed te herkennen aan hun brede harige vleugeltjes. Ze planten zich razendsnel voort, waardoor het bestrijden lastig kan zijn. Hun broedplaats is het riool of een andere plek waar zich stilstaand water bevindt.

Rioolvliegjes en lekkage

Normaal gesproken zijn motmuggen in het riool te vinden. Ze gedijen daar prima in stilstaand water. Als het riool een scheurtje heeft, dan kunnen de rioolvliegjes via deze scheur naar buiten toe. Daarbij stroomt dan ook slib naar buiten. Dat is een ideale voedingsbodem voor de muggen: ze kunnen zich snel voortplanten. Zo heeft u al vlug te maken met een echte muggenplaag. Als u bedenkt dat deze latrinevliegjes uit het riool allerlei bacteriën meenemen, dan begrijpt u dat dit erg vervelend is. Om nog maar niet te spreken over de overlast van de lekkage! De aanwezigheid van rioolvliegjes heeft dus vaak te maken met een rioolprobleem.

Rioolvliegjes bestrijden

U kunt zelf ook een aantal dingen doen om de muggen te bestrijden. Hierbij kunt u denken aan:

  • het verwijderen van organisch afval;
  • het wegnemen van stilstaand water;
  • het opzuigen van de muggen met een stofzuiger;
  • het bestrijden van de muggen met een spray.

Dit zijn echter tijdelijke oplossingen. Een andere optie is om een ongediertebestrijder in te schakelen. Zij zullen de muggen snel bestrijden, echter pakken ongediertebestrijders niet de oorzaak van het probleem aan. Heeft u rioolvliegjes in huis in Leiden? Zoek dan eerst uit waar ze vandaan komen. Wij kunnen ook een rioolinspectie in Leiden voor u uitvoeren, zodat we meteen weten wat de oorzaak is en waar deze zich bevindt. Zowel met een rioollekkage in Leiden als met een rioolverstopping kunnen wij u van dienst zijn. Op die manier bent u gegarandeerd van rioolvliegjes af.

Rioolproblemen verhelpen in Leiden

Gelukkig kunnen onze vakmannen zowel de problemen met de rioolvliegjes als met de lekkage of de verstopping voor u verhelpen. Als u contact met ons opneemt, komen we zo vlug mogelijk naar u toe in Leiden of omgeving. We vinden en repareren het lek, en verwijderen de voedingsbron van de rioolvliegjes. De hinder is dan spoedig voorbij! Bel gerust 070 - 207 50 67 voor meer informatie of vul ons contactformulier in.